Antena 3 CNN Economic Biz News De ce in Europa energia electrica este scumpa

De ce in Europa energia electrica este scumpa

De ce in Europa energia electrica este scumpa
de O.P.    |    22 Ian 2014   •   13:04

Comisia Europeana a efectuat o analiza a cheltuielilor pentru energia electrica in regiune, constand ca in tarile UE pretul la gazul natural pentru intreprinderile industriale este de 3-4 mai ridicat decat in SUA sau in Rusia si cu 12% mai mare decat in China, relateaza incomemagazine.ro.
„Energia electrica nu a fost niciodata ieftina in Europa , dar in ultmii ani, diferenta de pret practicat in UE si cel folosit de principalii ei parteneri economici a crescut si mai mult”, se spune in proiectul documentului pe care Comisia Europeana il va prezenta saptamana aceasta ca punct de reper pentru dezbaterea pachetului de legi din domeniul energiei si ecologiei. Ele vor stabili modul de utilizare a energiei in regiune pana in 2030.

Acest subiect a antrenat dispute in interiorul UE, multi aratandu-se ingrijorati de faptul ca actuala politica economica pune in pericol competitivitatea UE. Spre exemplu, directorul companiei ArcelorMittal, Lakshmi Mittal, considera ca noile acte normative din domeniul energetic si de mediu trebuie sa lichideze diferenta uriasa de cheltuieli, care ameninta sectoarele mari consumatoare de energie.

×
Subiecte în articol: energie electrică
Parteneri
Noi sancțiuni drastice pentru șoferii prinși băuți sau drogați la volan în România
x close