Antena 3 CNN Economic Biz News De ce Moldova a devenit mai atragatoare decat Romania

De ce Moldova a devenit mai atragatoare decat Romania

De ce Moldova a devenit mai atragatoare decat Romania
de O.P.    |    17 Iul 2012   •   11:07

Pentru oamenii de afaceri din România, Republica Moldova este un fel de tărâm al făgăduinţei. Proximitatea geografică, vorbirea aceleiaşi limbi, segmentele de piaţă pe care ai şanse mari să nu găseşti concurenţă, dar, mai ales, şirul aparent nesfârşit, pentru cei obişnuiţi cu legislaţia românească, de facilităţi fiscale, au un efect magnetic asupra investitorilor români.

Datele confirmă această atracţie „fatală” - în momentul de faţă, cele mai multe firme care operează cu acţionariat străin în Republica Moldova, au venit din România. Capitalul investit de companiile româneşti în Republica Moldova era, la sfârşitul anului trecut, de 378,3 milioane de lei moldoveneşti, adică aproximativ 24 de milioane de euro, ceea ce reprezintă 5% din totalul capitalului social investit. Pe scurt, pentru români, ţara de peste Prut are o etichetă clară de oportunitate investiţională solidă.

Este, din multe puncte de vedere, imaginea în oglindă a României de dinaintea anilor 2000, când părea atât de simplu să faci afaceri, în condiţiile în care concurenţa era scăzută, iar clienţii erau pregătiţi să absoarbă tot ce i-ar fi apropiat de stilul de viaţă occidental.

Vezi care sunt companiile româneşti care au investit în Republica Moldova, de pe www.incomemagazine.ro.

×
Subiecte în articol: afaceri
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close