Antena 3 CNN Economic Biz News De ce nu se mişcă investiţiile în România. Hotelierii, despre turismul românesc care "pluteşte în ceaţă"

De ce nu se mişcă investiţiile în România. Hotelierii, despre turismul românesc care "pluteşte în ceaţă"

De ce nu se mişcă investiţiile în România. Hotelierii, despre turismul românesc care "pluteşte în ceaţă"
Sursa foto: Foto: olauruguay.com
12 Feb 2013   •   17:47

Investiţiile nu funcţionează în România pentru că nu există predictibilitate legislativă şi nimeni nu garantează că ceea ce este valabil într-o zi nu se va schimba în ziua următoare, a declarat marţi într-o conferinţă Radu Enache, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România (FIHR), informează Mediafax.

"De ce nu se mişcă activitatea investiţională în România? Unul dintre motive, pe care noi îl invocăm tot timpul, este că nu există predictibilitate. Eu mă gândesc astăzi la ceva, care nu este garantat de nimeni că nu se va schimba mâine, poimâine sau peste şase luni, că vine altcineva să inventeze", a continuat Enache.

Hotelierii spun că turismul pluteşte în ceaţă şi că industria funcţionează pe avarie, iar dacă i se mai ia un covor de sub ea, coboară sub nivelul de suportabilitate.

"Sunt multe unităţi care funcţionează la limită şi lucrează la negru, pentru că altfel nu-şi pot permite. Tarifele au scăzut la o treime faţă de anul 2008", au afirmat reprezentanţii FIHR.

Mihai Acatrinei, membru în comitetul de conducere al FIHR, spune că fiecare ministru care vine la conducerea turismului vrea să schimbe ceva.

"Fiecare vrea să facă ceva să iasă în evidenţă. Putem să ieşim în evidenţă dacă venim cu un program pe patru ani şi să aşezăm lucrurile în matca lor. Fiecare când vine vrea să schimbe normele de clasificare, trei impozite cu şapte... De ce? Că aşa a zis cel mai de sus, lucru pe care eu nu pot să-l accept. Fiecare când vine îşi bate joc de cei care operează hoteluri", a mai spus Acatrinei.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close