Antena 3 CNN Economic Biz News De la 1 ianuarie va creşte preţul benzinei, iar accesul în cazinouri se va face cu bilet de intrare

De la 1 ianuarie va creşte preţul benzinei, iar accesul în cazinouri se va face cu bilet de intrare

De la 1 ianuarie va creşte preţul benzinei, iar accesul în cazinouri se va face cu bilet de intrare
22 Dec 2010   •   22:40

În cazinouri se vor împărţi bilete la intrare, în benzinării preţurile vor creşte, cafeaua nu se va ieftini, despre deducerea cheltuielilor nici nu se pune problema. Este tabloul zilei de 1 ianuarie în România. Creionat, aşa cum ni se tot întâmplă de ceva ani, în prag de sărbători.

Dacă nu aţi intrat până acum într-un cazino, de anul viitor accesul va fi mai dificil. Pentru că va fi mai scump. Finanţele le cer cazinourilor să taie bilete de intrare. În sălile mici costă 5 lei, iar în cele mari 20 de lei. Din vânzarea lor, statul speră să strângă anual 64 de milioane de lei.

 


Nu scăpaţi însă de impozit. Fiscul vă va lua şi 25% din câştigurile ce depăşesc 600 de lei. Spre exemplu, la 1.000 de lei câştigaţi la ruletă, doar 400 de lei se impozitează. Astfel, 100 de lei se duc în buzunarul statului.

Una rece, una caldă. De anul viitor, angajatorii vor completa şi vor depune o singură declaraţie pentru impozitul pe venit, pentru pensii, sănătate şi pentru şomaj. Atenţie! Declaraţia unică e valabilă doar pentru firme. Persoanele cu activităţi independente mai au de aşteptat până în iunie.

Timp berechet pentru stat la cozi şi în trafic, pentru consum de nervi şi de carburanţi care, apropo, se scumpesc şi ei, din cauza accizei, cu 3 până la 5 bani. Lucru care va cântări şi mai greu în buzunarul întreprinzătorilor, cărora nici în 2011 nu li se vor deduce cheltuielile cu benzina şi motorina sau TVA-ul la achiziţionarea unui autoturism.

Toate modificările la Codul Fiscal sunt deja pe masa Guvernului şi vor fi adoptate în şedinţa de joi. Când e posibil să apară noi suprize.

×
Subiecte în articol: cazino scumpiri benzina
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close