Antena 3 CNN Economic Biz News De la avion şi iaht privat la o mică celulă. Bernard Madoff lucrează zilnic opt ore în închisoare

De la avion şi iaht privat la o mică celulă. Bernard Madoff lucrează zilnic opt ore în închisoare

De la avion şi iaht privat la o mică celulă. Bernard Madoff lucrează zilnic opt ore în închisoare
21 Iul 2009   •   19:54

Fostul guru al pieţelor financiare, Bernard Madoff, este obligat să lucreze aproape opt ore pe zi în închisoare. S-a îmbogăţit în urma unei fraude uriaşe, de 50 de miliarde de dolari, dar îşi va trăi restul vieţii ca un prizonier obişnuit pentru că a fost condamnat la 150 de ani de detenţie.

Toată lumea îl ştie după nume: Bernard Madoff. Artizanul celei mai mari fraude din istorie. Dar la închisoarea Butner, din Carolina de Nord, nu interesează pe nimeni cum îl cheamă.

Fostul guru al finanţelor este obişnuit cu o viaţă de lux. Avea un avion privat şi mai multe proprietăţi în Statele Unite şi una în Franţa. Se relaxa pe iahtul său personal. În timpul procesului a locuit într-un luxos apartament din New York, de peste şapte milioane de dolari. Obişnuit să trăiască înconjurat de mobilă scumpă şi opere de artă, Madoff a ajuns acum într-o celulă de câţiva metri pătraţi, în care abia încap un pat şi un dulap.

Duce viaţa unui prizonier obişnuit. Se scoală la 6 dimineaţa, iar după o jumătate de oră ia micul dejun, care nu este format din caviar sau brânză franţuzească. Apoi, celebrul finanţist, obişnuit să jongleze zilnic cu milioane de dolari, munceşte ca să-şi câştige pâinea. De la 07:00 la 14.30 stă în atelierul de gravură, unde fabrică plăci de pus pe uşi sau birouri. Apoi are timp liber până la ora 23:00, când se dă stingerea.

Cel mai probabil, Madoff îşi va petrece aşa tot restul vieţii. Ironic este că, afară, încă îl aşteaptă o avere uriaşă. Nu se mai poate atinge de ea, dar nici statul nu a reuşit să o confişte. Situaţia le-a dat o idee autorităţilor americane, care ar vrea să îi oblige pe infractorii bogaţi să îşi plătească închisoarea.

Observator

×
Subiecte în articol: Bernard Madoff
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close