Antena 3 CNN Economic Biz News De la credit "doar cu buletinul", la credint "din străinătate". Ce se schimbă pe piaţa împrumuturilor

De la credit "doar cu buletinul", la credint "din străinătate". Ce se schimbă pe piaţa împrumuturilor

De la credit "doar cu buletinul", la credint "din străinătate". Ce se schimbă pe piaţa împrumuturilor
de O.P.    |    19 Oct 2012   •   13:25

Un împrumut bancar obținut în străinătate poate fi o variantă mult mai ieftină pentru români. Deși condițiile privind veniturile și garanțiile nu sunt ușor de îndeplinit, principala barieră - nerezolvată încă la nivelul Uniunii Europene - o reprezintă lipsa informațiilor privind istoricul de bun sau de rău platnic.

Vestea bună, dar numai pentru companii, este că, în ceea ce le privește, această chestiune a fost deja rezolvată. Băncile din 8 state UE au acces la datele necesare privind bonitatea. Din directivă în directivă, Uniunea Europeană extinde armonizarea mult prea diverselor economii care o compun, iar odată cu adoptarea monedei unice, intensificarea afacerilor dincolo de granițele naționale a devenit asul din mâneca marilor companii.

Cu toate acestea, există încă multe diferențe între țările UE, în special în ceea ce privește legislația, fiscalitatea și gradul de dezvoltare economică. Deși discrepanțele împiedică astăzi țările europene să joace pe picior de egalitate la nivelul concurenței - în timp ce o țară are o mână de lucru mai ieftină, alta percepe impozite sau taxe mai puține – tot mai mulți europeni percep beneficiile globalizării și devin din ce în ce mai interesați de ceea ce se numește comerț transfrontalier cu bunuri și servicii , inclusiv cele din domeniul financiar .

Citeşte mai multe despre acest subiect, pe www.incomemagazine.ro

×
Subiecte în articol: credite
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close