Antena 3 CNN Economic Biz News Decizia care s-a luat în cel mai controversat "paradis fiscal" va pune ţara într-o situaţie extrem de dificilă

Decizia care s-a luat în cel mai controversat "paradis fiscal" va pune ţara într-o situaţie extrem de dificilă

Decizia care s-a luat în cel mai controversat "paradis fiscal" va pune ţara într-o situaţie extrem de dificilă
de O.P.    |    20 Mar 2013   •   06:18

Parlamentarii ciprioţi au votat împotriva taxei pe depozite bancare, care a revoltat o bună parte a populaţiei. Hotărârea a fost aplaudată de protestatari, care au manifestat lângă Parlamentul cipriot pe parcursul votului.  Astăzi va avea loc o întrevedere între preşedintele Republicii şi parlamentari, pe tema respingerii taxei.

Parlamentul cipriot a respins taxa pe depozite bancare cu 36 de voturi împotriva, 19 abţineri şi o absenţă. Oficialii speră că hotărârea îi va mai calma pe protestatarii ciprioţi, care au participat la manifestaţii de amploare în ultimele zile.

Politicienii ciprioţi au avertizat că urmează vremuri dificile pentru ţara lor.

După terminarea votului, parlamentarii au fost întâmpinaţi cu aplauze de protestatarii ce au manifestat în faţa Parlamentului pe tot parcursul zilei.

Taxa de 6.5 procente ce s-ar fi aplicat depozitelor bancare i-a revoltat pe ciprioţi, care au ieşit în stradă.

Băncile cipriote îşi vor relua activitatea abia mâine. Reprezentanţii bancari au decis să suspende tranzacţiile săptămâna aceasta, de teamă că oamenii se vor grăbi să îşi retragă economiile din bănci.

Preşedintele Eurogroup a dat asigurări că planul de salvare în valoare de zece miliarde de euro pentru Cipru rămâne valabil, deşi parlamentul cipriot a votat împotriva taxei pe depozitele bancare, o condiţie impusă de creditori.

×
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close