Antena 3 CNN Economic Biz News Decizie importantă în cazul celei mai mari fraude financiare din istorie. Ce se va întâmpla în următorii zece ani

Decizie importantă în cazul celei mai mari fraude financiare din istorie. Ce se va întâmpla în următorii zece ani

Decizie importantă în cazul celei mai mari fraude financiare din istorie. Ce se va întâmpla în următorii zece ani
de O.P.    |    21 Dec 2012   •   11:45
Peter Madoff, fratele escrocului Bernard Madoff - găsit vinovat pentru comiterea celei mai importante fraude financiare din istorie, a fost condamnat joi la zece ani de închisoare pentru falsificarea conturilor fostei firme de investiţii a familiei, în cadrul căreia lucra, relatează AFP.

Peter Madoff, în vârstă de 67 de ani, a pledat vinovat pentru complot vizând comiterea de fraude pe bursă pe când era contabil în cadrul afacerii lui Bernard Madoff. În afară de condamnarea la zece ani de închisoare, el a fost condamnat la sancţiuni foarte stricte care îl privează de aproape tot ceea ce posedă.

"Peter Madoff era comisar de conturi, însărcinat să împiedice frauda. În schimb, el a făcut-o posibilă, facilitând escrocheria monumentală a fratelui său, Bernie, prin falsificarea de rapoarte de conformitate şi prin minţirea atât a autorităţilor în domeniul reglementării, cât şi a clienţilor", a declarat procurorul federal din Manhattan Preet Bharara, citat într-un comunicat.

"Deceniul pe care îl va petrece în închisoare şi confiscarea bunurilor pe care le deţine sunt doar un rezultat", a adăugat el.

Bernard Madoff, în vârstă de 72 de ani, a fost condamnat în 2009 la 150 de ani de închisoare pentru o escrocherie financiară evaluată la cel puţin 23 de miliarde de dolari şi cel mult 65 de miliarde de dolari, în funcnţie de includerea sau nu a dobânzilor.

El a realizat o escrocherie de tip "sistemul Ponzi", constând în oferirea unui nivel de 50% din investiţii în termen de 45 de zile unor depunători, banii ultimilor veniţi permiţând plătirea primilor. Sistemul s-a prăbuşit.



×
Subiecte în articol: Bernard Madoff
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close