Declaraţia lui Papi Silvio care încinge spiritele în UE. Ce acuzaţie a adus fostul premier italian Germaniei

de O.P.    |    18 Dec 2012   •   08:50
Declaraţia lui Papi Silvio care încinge spiritele în UE. Ce acuzaţie a adus fostul premier italian Germaniei

Silvio Berlusconi a declarat luni că o Europă dominată de Germania a impus austeritatea Italiei, în timp ce fostul premier se pregăteşte pentru cea de-a şasea campanie electorală în două decenii de carieră politică, relatează AFP.
  
"Situaţia foarte gravă în care ne aflăm este consecinţa măsurilor de austeritate impuse de Europa, unde Germania are un rol hegemonic, dând dovadă nu de solidaritate, ci de egoism", a apreciat Berlusconi într-un interviu acordat unui post de televiziune aflat în proprietatea sa.
  
Berlusconi a mai afirmat că eliminarea unui impozit pe proprietate introdus de premierul Mario Monti este prioritatea programului său. Acesta a spus că va compensa pierderea suferită de stat prin creşterea taxelor pentru alcool şi eliminarea cheltuielilor publice inutile.
  
"Este pe deplin posibil de eliminat", a declarat acesta pentru postul de televiziune Rete 4. Interviul a fost difuzat la o zi după un alt interviu de 80 de minute acordat de acesta unei emisiuni a postului Canale 5, una dintre celelalte televiziuni deţinute de imperiul său mediatic.
  
Partidul democrat, de centru stânga, a declarat că va sesiza autoritatea guvernamentală în domeniul audiovizualului în legătură cu ceea ce ei consideră ca fiind timp excesiv de antenă acordat lui Berlusconi.
  
Îndoielile s-au adunat în ultimele zile în ceea ce priveşte revenirea lui Silvio Berlusconi în viaţa politică după ce fostul premier a declarat că este gata să se retragă în cazul în care Monti va candida la viitoarele alegeri legislative din luna februarie.

Parteneri
x close