Antena 3 CNN Economic Biz News Declaraţii schimbate: În decembrie, Ministerul Finanţelor anunţa că impozitul de 3% rămâne şi în 2010

Declaraţii schimbate: În decembrie, Ministerul Finanţelor anunţa că impozitul de 3% rămâne şi în 2010

Declaraţii schimbate: În decembrie, Ministerul Finanţelor anunţa că impozitul de 3% rămâne şi în 2010
Sursa foto: vladescu
15 Ian 2010   •   13:20

O lună de zile poate aduce multe schimbări. La Ministerul de Finanţe, de exemplu, în luna care tocmai a trecut s-au schimbat, pe rând, ministrul, consilierii, dar şi declaraţiile şi normele legislative.

Pe 8 decembrie anul trecut, purtărorul de cuvânt al Ministerului Finanţelor Publice, Daniela Daraban, declara pentru Avocatnet.ro că impozitul de 3% pe venit, pentru microîntreprinderi va rămâne neschimbat în 2010. ?Cota de impozitare pentru firmele care optează pentru plata impozitului pe veniturile microîntreprinderilor va ramâne de 3% şi în anul 2010? spunea atunci Daraban.

Între timp a fost numit un nou Guvern, majoritar PDL, la fel cum a fost şi la finalul anului trecut. La Finanţe este acum şef Sebastian Vlădescu, iar printre consilierii săi se numără artistul Dan Bittman şi realizatorul TV şi radio, Andrei Gheorghe.

Declaraţiile ministrului diferă substanţial de cele de acum o lună. "De la 1 ianuarie a dispărut regimul de taxare diferenţiat pentru microîntreprinderi, adică impozitarea cu 3% a veniturilor, şi este introdus impozitul de 16% pe profit sau impozitul minim" spune Vlădescu.

Noua măsură afectează cele peste 400.000 de microîntreprinderi din România, specialiştii estimând că 200.000 de firme ar putea da faliment în 2010.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: impozit declaraţii
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close