Antena 3 CNN Economic Biz News Deficitul bugetar va depăşi 7% din PIB

Deficitul bugetar va depăşi 7% din PIB

Deficitul bugetar va depăşi 7% din PIB
Sursa foto: deficit
31 Iul 2009   •   18:28

Deficitul bugetar va depăşi 7% din PIB, de două ori mai mare decît estimările iniţiale, spune ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea. El a precizat că Guvernul va fi obligat, în acest context, să facă noi reduceri de cheltuieli bugetare. Nu va umbla, însă, la cota unică de impozitare sau taxa pe valoarea adăugată.

Liberalii susţin că Traian Băsescu a recunoscut eşecul guvernului Boc în implementarea măsurilor anticriză. Mai mult, liderii PNL îl acuză pe şeful statului că face declaraţii electorale în vreme ce românii trăiesc din ce în ce mai rău.

Orban i-a recomandat preşedintelui câteva măsuri ce ar trebui luate în locul disponibilizării a 20% din personalul din administraţie.

Nici reprezentanţii PSD nu sunt de acord cu măsura propusă de Traian Băsescu. Ei spun că nu şeful statului este cel care trebuie să ia măsuri în privinţa reducerii cheltuielilor publice.

Reprezentanţii PD-L, susţin, însă, ideea preşedintelui. Ei cred că în situaţii de criză trebuie luate măsuri drastice.

Nici sindicaliştii nu au primit bine propunerea preşedintelui. Reprezentanţii Funcţionarilor Publici au ameninţat că vor recurge la proteste dacă vor fi făcute disponibilizări.

Antena3

×
Subiecte în articol: deficit bugetar Gheorghe Pogea
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close