Antena 3 CNN Economic Biz News Delegaţia Băncii Mondiale vine la Bucureşti

Delegaţia Băncii Mondiale vine la Bucureşti

Delegaţia Băncii Mondiale ajunge, luni, la Bucureşti. Reprezentanţii Băncii Mondiale vor face o evaluare a programului de sprijin economic pentru România.

Delegaţia Băncii Mondiale vine la Bucureşti
Sursa foto: banca mondiala
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Ian 2010   •   10:49

Delegaţia va fi primită la Cotroceni, la ora 14.00, de către preşedintele Traian Băsescu. Şi tot luni, şeful statului va avea o întâlnire cu preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy. Ajutoarele pe care România le va primi de la Uniunea Europeană se ridică la 5 miliarde de euro. Sprijinul financiar urmăreşte scoaterea economiei ţării din criză.

Şi o delegaţie a Fondului Monetar Internaţional va veni la Bucureşti să discute cu Executivul român între 20 şi 27 ianuarie.
Condiţia impusă de FMI pentru acordarea celei de-a treia tranşe din împrumutul contractat de România a fost îndeplinită, reprezentanţii Fondului cerându-le guvernanţilor de la Bucureşti să adopte bugetul de stat până pe 16 ianuarie.

"Plănuim o nouă misiune de evaluare în ianuarie şi dacă bugetul e aprobat şi evaluarea este finalizată, ne vom mişca cât putem de repede", spunea, în decembrie, şeful misiunii de evaluare a acordului stand-by, Jeffrey Franks.
Potrivit calendarului actual, tranşa a patra ar urma să ajungă în România în luna martie.
Întrebat dacă este posibil ca tranşele a tranşele a treia şi a patra să fie eliberate simultan, Franks nu a exclus această posibilitate.
"Va trebui să discutăm cu boardul FMI. Nu este o certitidine, este o posibilitate", a spus el,la finalul unor discuţii cu ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, şi alţi oficiali ai ministerului.

×
Subiecte în articol: banca mondiala FMI imprumut
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close