Antena 3 CNN Economic Biz News Delegaţie FMI şi CE, aşteptată în România la începutul săptămânii viitoare

Delegaţie FMI şi CE, aşteptată în România la începutul săptămânii viitoare

Delegaţie FMI şi CE, aşteptată în România la începutul săptămânii viitoare
Sursa foto: euro
11 Dec 2009   •   15:51

O delegaţie compusă din membri ai Fondului Monetar Internaţional şi ai Comisiei Europene este aşteptată în România la începutul săptămânii viitoare. Oficialii vor discuta cu Guvernul în exerciţiu despre proiectul de buget pentru 2010, informează ministrul interimar al Finanţelor, Gheorghe Pogea, citat de Mediafax.

"Ne vom întâlni la începutul săptămânii viitoare cu reprezentanţii FMI şi ai CE, pentru o discuţie generală legată de proiectul de buget pentru 2010, de veniturile şi cheltuielile prognozate pentru anul viitor. Unii membri ai delegaţiei vor sosi luni, iar alţii marţi", a declarat Pogea.

În urma discuţiei cu delegaţia FMI şi CE, ministerul Finanţelor va prezenta proiectul de buget într-o reuniune informală a Guvernului. Pogea a precizat că pentru luna decembrie au fost identificate fondurile de acoperire a obligaţiilor statului.

Statul român a ratat oficial ultimul tren FMI pentru acest an. Termenul până la care România era obligată să adopte bugetul de stat pe 2010 a expirat joi, aşa că cele 1,5 miliarde de euro din împrumutul acordat de Fondul Monetar nu vor mai ajunge în ţară.

În prezent, Romania se împrumută lunar cu sume ce depăşesc un miliard de euro, pentru a putea ţine în funcţiune aparatul bugetar, dar şi pensiile şi salariile.

Până la sfârşitul anului, România mai are de îndeplinit alte câteva obiective asumate în acordul cu FMI, cum ar fi adoptarea unui sistem unitar de pensii şi a legii privind răspunderea fiscală.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FMI delegatie imprumut
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close