Antena 3 CNN Economic Biz News Deprecierea euro din cauza crizei din Grecia ajută exportatori precum Michelin şi Renault

Deprecierea euro din cauza crizei din Grecia ajută exportatori precum Michelin şi Renault

Deprecierea euro din cauza crizei din Grecia ajută exportatori precum Michelin şi Renault
Sursa foto: depreciere euro
16 Feb 2010   •   17:27

Deprecierea euro din cauza crizei datoriilor din Grecia favorizează exporturile companiilor din ţările care folosesc moneda unică, precum Michelin, Renault şi până la producătorul de echipamente tipografice Koenig & Bauer, transmite Mediafax.

Problemele Greciei vizavi de nivelul record al deficitului bugetar au condus la deprecierea euro faţă de dolar pentru a cincea săptămână consecutiv, acesta fiind cel mai lung declin înregistrat în mai mult de un an.

Deprecierea va permite exportatorilor să comercializeze mai ieftin produsele.

"Dacă în anii următori cotaţia euro va fi puţin mai scăzută faţă de dolar, cu atât mai bine pentru noi", a spus Jean-Dominique Senard, directorul general al Michelin, al douilea mare producător de anvelope la nivel mondial.

Opinia este susţinută şi de cei de la conducerea Renault.

Declinul monedei europene, utilizate în 16 state europene, conferă un avantaj şi unor companii listate la bursă precum retailerul belgian Delhaize Group şi producătorul francez de software Dassault Sustemes, care generează jumătate din vânzările lor în SUA.

Grupul EADS, producătorul avioanelor Airbus, a calificat în trecut rata de schimb euro/dolar ca fiind "cea mai mare bătaie de cap" a companiei.

Moneda unică s-a depreciat cu 5,1% faţă de dolar în 2010, în urma temerilor că ţările cu cel mai ridicat nivel al datoriilor din zona euro vor avea probleme în respectarea obligaţiilor financiare.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: curs valutar euro depreciere
Parteneri
Mărturii despre crima din fața Parcului Crângași din București
x close