Antena 3 CNN Economic Biz News DGAF: Prejudicii de peste 100 de milioane de euro, doar în luna martie

DGAF: Prejudicii de peste 100 de milioane de euro, doar în luna martie

DGAF: Prejudicii de peste 100 de milioane de euro, doar în luna martie
Sursa foto: Foto: hotweek.ro
04 Apr 2015   •   14:09

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Naţionale Antifraudă, Alexandru Cristea, a declarat, într-o intervenţie telefonică la "INCOME", că doar în luna martie, inspectorii DGAF au identificat peste 200 de cazuri de evaziune fiscală, în care a fost stabilit un prejudiciu total de peste 100 de milioane de euro.

În plus, Alexandru Cristea a precizat că aproximativ 80 dintre operatorii economici verificaţi nu au fost sancţionaţi, contrar informaţiilor apărute pe piaţă în legătură cu excesul de zel al inspectorilor antifraudă.

Cristea a declarat că inspectorii DGAF au înaintat organelor de urmărire penală aceste sesizări, subliniind că atenţia acordată "marii evaziuni" şi cea acordată "micii evaziuni" "este cel puţin egală".

Directorul general al Patronatului Naţional al Viei şi Vinului (PNVV), Ovidiu Gheorghe
, a salutat "ordonanţa pe bonul fiscal", însă a afirmat că, în opinia sa, aceasta pare "să fie dată împotriva inspectorilor ANAF".

"În momentul în care tu ai nişte sancţiuni oarecum abuzive şi inaplicabile, raportate la realitatea din teren, tu, ca inspector, eşti pus în situaţia nefericită de a închide o shaormerie pentru 3 lei
", a afirmat directorul PNVV.



×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close