Antena 3 CNN Economic Biz News Die Presse: România nu poate ieşi din criză

Die Presse: România nu poate ieşi din criză

Die Presse: România nu poate ieşi din criză
Sursa foto: Die Presse
04 Noi 2009   •   18:40

Cotidianul austriac Die Presse comentează situaţia din România, apreciind că grava criză economică nu va putea fi depăşită, potrivit calendarului Fondului Monetar Internaţional, din cauza luptelor la nivel politic din ţară, relatează Deutsche Welle citată de Mediafax.

O nouă şi neobişnuită majoritate parlamentară s-a format în România pentru a-l înfrunta pe preşedintele Traian Băsescu, al cărui Guvern propus sub conducerea lui Lucian Croitoru trebuia respins miercuri de Legislativ, scrie Die Presse.

Ţara are şi alte probleme, precum criza economică pe care din cauze politice, nu va izbuti să o depăşească potrivit calendarului stabilit cu FMI.

"Bugetul pentru 2010 ar trebui să fie gata până în decembrie - or, aşa ceva nu este, deocamdată, posibil", notează ziarul vienez.

În cazul în care Parlamentul şi preşedintele nu se vor înţelege asupra unui candidat pentru funcţia de premier, o soluţie ar fi alegerile anticipate, care ar avea un final "dezastruos", arată sursa citată.

Pentru că Traian Băsescu va propune un prim-ministru din partidul care îi stă aproape şi care nu face parte din noua majoritate parlamentară, se pare că se va recurge la alegeri parlamentare anticipate.

"Prin tradiţie, românii aşteaptă un rol activ din partea preşedintelui. Compromisurile nu fac parte din cultura politică. (Dar) nu e sigur în ce măsură steaua lui Băsescu va fi norocoasa la următoarele alegeri", încheie cotidianul Die Presse, citat de Deutsche Welle.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FMI imprumut criza economica
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close