Antena 3 CNN Economic Biz News Din cauza crizei financiare, românii nu mai cumpără apartamente

Din cauza crizei financiare, românii nu mai cumpără apartamente

Din cauza crizei financiare, românii nu mai cumpără apartamente
03 Ian 2009   •   11:52

Multe dintre cartierele noi de locuinţe sunt aproape pustii. Criza financiară a făcut ca oamenii să renunţe să mai cumpere apartamente. Lipsa locatarilor creşte exponenţial şi facturile. Sute de apartamente au fost cumpărate de fonduri de investiţii sau de speculatori imobiliari. Criza financiară le-a dat însă peste cap socotelile şi au rămas cu apartamentele nevândute.
Lipsa locatarilor face ca facturile pentru paza şi întreţinerea cartierului să fie mari, pentru că toate cheltuielile se împart la mai puţini. De exemplu, cheltuielile lunare obişnuite pentru un apartament de 3 camere, într-un complex care beneficiază şi de centru de recreere cu piscină, saună şi sală de fitness, pot ajunge la 650 de euro pe lună.
Chiar şi în aceste condiţii, preţurile apartamentelor noi rămân ridicate. Situaţia nu este diferită nici în cazul chiriilor. Un apartament cu două camere într-un cartier nou de locuinţe poate ajunge şi la 1.300 de euro pe lună, respectiv la 2.500 de euro pentru trei camere.
Totuşi, există zone în Bucureşti în care reducerile de preţuri, ce-o drept, la apartamentele vechi, sunt spectaculoase. Aceste zone sunt 1 Decembrie, Dristor, 13 Septembrie, Olteniţiei şi Brâncoveanu. Potrivit Ziarului Financiar, în aceste zone au fost înregistrate, pe parcursul anului 2008, cele mai mari reduceri de preţuri la apartamentele vechi de trei camere.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: criza economica
Parteneri
Razie de amploare în Bucureşti şi Ilfov: peste 720 de amenzi
x close