Antena 3 CNN Economic Biz News Din salariul lunar, românul dă statului 31%. Plătim cele mai mari impozite din Europa, spun specialiştii elveţieni

Din salariul lunar, românul dă statului 31%. Plătim cele mai mari impozite din Europa, spun specialiştii elveţieni

Din salariul lunar, românul dă statului 31%. Plătim cele mai mari impozite din Europa, spun specialiştii elveţieni
de O.P.    |    09 Ian 2013   •   06:07
Românii plătesc cele mai mari taxe şi impozite din Europa conform unui studiu făcut de o bancă elveţiană. Românii virează la bugetul statului aproape 130 de euro din cei 451 câştigaţi în medie, pe lună.

Ţări ca Franţa, Ungaria sau Polonia sunt la fel severe privind taxele şi impozitele. Cele mai mici contribuţii din Europa se percep în Rusia, Finlanda şi Suedia. Studiul, realizat anul trecut de una dintre cele mai mari bănci elveţiene, arată că la nivelul Europei, România ocupă locul 11 în topul celor mai mari taxe şi contribuţii sociale plătite din salariu şi penultimul loc la capitolul venit mediu net.

 Un salariat din România câştigă, în medie pe lună, 451 de euro pe lună, din care 31% trebuie să-i plătescă statului. În Franţa, un muncitor are un venit mediu de 2.500 de euro pe lună şi plăteşte contribuţii sociale statului de 26%. Un spaniol câştigă pe lună aproape 1.900 de euro pe lună din care plăteşte statului 20%.

Cele mai mici dări către stat le plătesc ruşii. În Rusia, salariul mediu este de 1.100 de euro iar la stat se duc 160 de euro. Şi în Suedia salariul net mediu este mare, ţinând cont că un salariat rămâne cu aproape 2.000 de euro pe lună.

Şi totuşi în statele unde salariile sunt mari a crescut şi procentul şomerilor.

Conform datelor făcute publice, ieri, de Institutul Naţional de Statistică (INS), rata şomajului în noiembrie 2012 a scăzut cu 0,9 %, faţă de perioada similară a lui 2011. Astfel, dacă în 2012 erau înregistraţi 674.000 de şomeri, în anul precedent numărul lor ajunsese la 750.000 de persoane. Acum însă, având în vedere anunţatele disponibilizări, numărul şomerilor ar putea depăşi nivelul din 2011.






×
Subiecte în articol: taxe
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close