Antena 3 CNN Economic Biz News Directorul FMI: Europa riscă o revenire economică dificilă, care să nu genereze locuri de muncă

Directorul FMI: Europa riscă o revenire economică dificilă, care să nu genereze locuri de muncă

Directorul FMI: Europa riscă o revenire economică dificilă, care să nu genereze locuri de muncă
Sursa foto: Foto: Intact Images
13 Sep 2010   •   12:28

Revenirea economică în Europa riscă să fie una dificilă, fără a genera suficiente locuri de muncă, situaţie întâlnită şi pe plan global, a declarat directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Dominique Strauss-Kahn, pentru Bloomberg Television, citat de Mediafax.

"Relansarea nu este de ajuns, trebuie să existe şi o revenire în zona locurilor de muncă. Cea mai prostă idee ar fi să credem că, pentru că am scăpat, după ce am ajuns la marginea prăpastiei, de marea criză care ar fi putut avea loc în urmă cu un an - un an şi jumătate, acum suntem în siguranţă. Nu suntem încă în siguranţă", a declarat şeful FMI.

Olivier Blanchard, economistul şef al Fondului, Olivier Blanchard, a avertizat săptămâna trecută că în următoarele luni va persista şomajul ridicat din Statele Unite, Europa şi alte regiuni ale lumii afectate de acest fenomen.

Potrivit Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, guvernele ar putea fi nevoite să extindă sau să majoreze programele de susţinere a economiei, deoarece creşterea este mai slabă decât s-a estimat.

Revenirea economică "vine, dar nu aşa de repede sau aşa de puternic precum ne aşteptam, dar este încă o revenire, chiar dacă este afectată de unele incertitudini. Trebuie să ne dăm seama nu numai cum să sprijinim creşterea economică, dar şi cum să o susţinem într-un mod care să conducă la crearea milioanelor de locuri de muncă de care avem nevoie", a mai spus Strauss-Kahn.

În octombrie, FMI va prezenta următoarea prognoză cu privire la creşterea economică globală. Aceasta este puternică în cele mai multe ţări din Asia, dar şi în unele state din America Latină, iar Africa îşi revine mai repede decât se estima, a mai precizat şeful FMI.

În acelaşi timp, situaţia din Statele Unite este incertă, iar Europa se confruntă cu riscul de a trece printr-o revenire economică "leneşă".

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: Dominique Strauss-Kahn
Parteneri
Camerele de Gardă, pline după mesele copioase de Paşte
x close