Antena 3 CNN Economic Biz News Directorul FMI: România este în pragul falimentului

Directorul FMI: România este în pragul falimentului

Directorul FMI: România este în pragul falimentului
Sursa foto: Foto: Intact Images
25 Noi 2010   •   08:08

România este la un pas de faliment. Avertismentul vine de la directorul Fondului Monetar Internaţional, Dominique Strauss-Kahn, care le cere românilor să reducă drastic cheltuielile pentru a evita intrarea ţării noastre în incapacitate de plată. Şeful Executivului, Emil Boc, a evitat să comenteze declaraţia oficialului FMI.

"Încetarea plăţii este iminentă, prăpastia este chiar în faţă. Ceea ce este dramatic este că în state ca Grecia, Irlanda, Letonia, Ungaria, România, etc. situaţia trebuie redresată, pentru că nu mai putem continua aşa", a declarat Dominique Strauss-Kahn.

Pentru a evita intrarea în incapacitate de plată, directorul FMI atrage atenţia că Guvernul trebuie să ţină cheltuielile în frâu. Asta înseamnă că oamenii vor trebui să strângă şi mai mult cureaua pentru a depăşi criza economică.

"Toate problemele au drept cauză comună cheltuielile publice care sunt prea mari si deficitul care este insuportabil şi, într-un fel sau altul, trebuie să strângă cureaua pentru a reveni la o situaţie suportabilă", a mai spus directorul FMI.

 


Strauss-Kahn crede că a fost depăşită perioada în care criza putea duce la prăbuşirea sistemului financiar internaţional. Cu toate acestea, consecinţele sociale ale crizei, în special şomajul, vor dura mai mult. “Este o a doua fază a crizei, mai puţin acută, însă la fel de persistentă şi este fără îndoială eronat să considerăm că am depăşit criza”.

Premierul Emil Boc a evitat să comenteze declaraţia oficialului FMI.

La începutul lunii, şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, a atras şi el atenţia că ţara noastră trebuie să continue reforma sistemului financiar, chiar dacă, pe termen scurt, situaţia se va înrăutăţi pentru populaţie.



 

 

 

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close