Antena 3 CNN Economic Biz News Dobânda de politică monetară, menţinută la 6,25% pentru a cincea şedinţă consecutivă

Dobânda de politică monetară, menţinută la 6,25% pentru a cincea şedinţă consecutivă

Dobânda de politică monetară, menţinută la 6,25% pentru a cincea şedinţă consecutivă
Sursa foto: Foto: Intact Images
05 Ian 2011   •   13:27

Dobânda de politică monetară va fi menţinută la minimul istoric de 6,25%, pentru a cincea şedinţă consecutivă, a decis Consiliul de Administraţie al BNR. Ratele pentru rezervele minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei şi în valută vor fi menţinute şi ele la 15% şi, respectiv, 25%, informează Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor BNR, banca centrală urmăreşte gestionarea adecvată a lichidităţii din sistemul bancar. Aceştia au menţionat că BNR va monitoriza "cu vigilenţă" evoluţiile interne şi ale mediului economic internaţional, astfel încât să asigure realizarea şi menţinerea stabilităţii preţurilor pe termen mediu şi a stabilităţii financiare.

Dobânda de politică monetară nu a mai fost modificată de pe 4 mai 2010. La acea dată, dobânda a fost redusă cu 0,25 puncte, la minimul istoric de 6,25%. În primele patru şedinţe de politică monetară de anul trecut, BNR a coborât dobânda de la 8%, cu 1,75 puncte procentuale.

Nivelul rezervelor minime obligatorii nu au mai fost modificate de către BNR din luna noiembrie a anului 2009. Atunci, BNR a decis reducerea nivelului ratei aplicabile pasivelor în valută, cu scadenţe reziduale de sub doi ani, ale instituţiilor de credit, de la 30% la 25%.

 

×
Subiecte în articol: BNR rate
Parteneri
Apare un nou lanţ de supermarketuri în România. Angajări masive!
x close