Antena 3 CNN Economic Biz News DRAMA care schimbă destinul acestei ţări. 1 din 4 oameni se tem pentru ziua de mâine. Ce se petrece în spatele cifrelor

DRAMA care schimbă destinul acestei ţări. 1 din 4 oameni se tem pentru ziua de mâine. Ce se petrece în spatele cifrelor

DRAMA care schimbă destinul acestei ţări. 1 din 4 oameni se tem pentru ziua de mâine. Ce se petrece în spatele cifrelor
de O.P.    |    12 Oct 2012   •   08:34

Criticile extrem de dure pe care toţi şefii statelor europene s-au grăbit să le arunce la adresa acestui stat sunt tardive în prezent. Însă adevărata dramă se consumă în fiecare zi în una din patru case din Grecia.

Potrivit ultimelor date, şomajul a atins cote fără precedent: 25% din populaţia ţării - adică 1 din 4 oameni apţi de muncă sunt şomeri. De trei ani încoace, rata şomajului a crescut fără oprire şi a depăşit punctul procentual de la lună la lună.



Cu toate că în fiecare an se întâmplă asta, în 2012 şomajul n-a scăzut nici în lunile de vară - atunci când sezonul turistic este în floare în Grecia, iar milioane de turişti iau cu asalt ţara.

Şomajul trage cu el o mulţime de probleme: dacă oamenii nu au un loc de muncă, nu consumă. Dacă nu consumă, nu cheltuie, dacă nu cheltuie, nu se strâng bani la bugetul ţării din colectarea TVA-ului, deci ţara este în recesiune.

Iar acest lanţ al crizei continuă ţara ajungând să se afunde şi mai rău în criză.



×
Subiecte în articol: somaj someri piata muncii cheltuieli consum
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close