Antena 3 CNN Economic Biz News Drapelul Uniunii Europene, INCENDIAT în faţa Palatului Prezidenţial. Mii de oameni au ieşit în stradă

Drapelul Uniunii Europene, INCENDIAT în faţa Palatului Prezidenţial. Mii de oameni au ieşit în stradă

Drapelul Uniunii Europene, INCENDIAT în faţa Palatului Prezidenţial. Mii de oameni au ieşit în stradă
de O.P.    |    28 Mar 2013   •   06:05

Băncile din Cipru se redeschid, astăzi, după ce au fost închise timp de 12 zile. În această perioadă s-a negociat, cu Uniunea Europeană şi FMI, planul de salvare a ţării de la faliment.  Se aşteaptă ca ghişeele să fie asaltate de depunători dornici să-şi retragă banii. Ieri, mii de ciprioţi au manifestat, din nou, împotriva Uniunii Europene, considerată vinovată de necazurile ţării.

Peste două mii de oameni, mobilizaţi de partidul comunist din opoziţie, au scandat lozinci împotriva preşedintelui cipriot şi a Uniunii Europene. Ei au susţinut că programul impus de finanţatorii internaţionali nu va face decât să distrugă economia ţării.

Protestul a culminat cu incendierea drapelului Uniunii Europene, chiar în faţa palatului prezidenţial.

În acest timp, la Banca Centrală au fost aduse, sub o pază severă, mai multe containere pline cu bancnote. Presa susţine că ele ar putea conţine miliarde de euro, deşi nu există confirmări oficiale. Înaintea deschiderii băncilor, astăzi la ora 12, au fost decretate măsuri stricte.

Depunătorii nu vor putea retrage mai mult de 300 de euro pe zi iar transferurile financiare în străinătate sunt limitate la 5000 de euro pe lună, de persoană. Guvernul justifică măsurile prin riscul unei "fugi a capitalului" peste hotare, care ar putea duce la prăbuşirea băncilor.



×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close