Antena 3 CNN Economic Biz News Dublarea contribuţiilor pentru DDA-uri, un proiect cu iniţiator anonim. Băsescu: Un cadou făcut de un ministru care pleca

Dublarea contribuţiilor pentru DDA-uri, un proiect cu iniţiator anonim. Băsescu: Un cadou făcut de un ministru care pleca

Dublarea contribuţiilor pentru DDA-uri, un proiect cu iniţiator anonim. Băsescu: Un cadou făcut de un ministru care pleca
Sursa foto: Foto: Intact Images
09 Sep 2010   •   08:37

Proiectul potrivit căruia urmau să se dubleze contribuţiile pentru persoanele cu venituri din drepturi de autor rămâne un mister. Toată lumea dă din umeri când vine vorba de iniţiatorul acestuia. Ministrul de Finanţe nu ştie de la cine a apărut ideea direct pe site-ul Secretariatului General al Guvernului, în timp ce premierul respinge propunerea. Între timp, preşedintele Traian Băsescu a catalogat proiectul drept "un cadou" lăsat de fostul ministru.

"A fost un cadou pe care l-a făcut un ministru care pleca. S-a gândit el să lase o bombă în urma lui, ceea ce a fost al doilea element de lipsă de fair-play", a declarat Traian Băsescu, în cadrul unui interviu acordat miercuri seară TVR1.

Actul normativ, care prevedea creşterea contribuţiilor cu până la 35%, a fost publicat săptămâna trecută pe site-ul Secretariatului General al Guvernului, dar nimeni din Executiv nu şi-l asumă.

"Eu am discutat în Ministerul de Finanţe, sunt nişte grupuri de lucru, dar nu pot să mi-l însuşesc ca ministru al Finanţelor", a declarat ministrul Ialomiţianu.

La rândul său, premierul Emil Boc neagă că ar şti ceva despre proiectul buclucaş care dubla contribuţiile sociale.

Şi totuşi, surse ministeriale susţin că la proiectul publicat pe site-ul Secretariatului General al Guvernului a lucrat şi un consilier al premierului, Dan Lazăr. Ca să iasă onorabil din încurcătură, premierul i-a avertizat pe noii miniştri să nu repete greşelile predecesorilor, care au lansat în dezbatere publică teme fără ca acestea să fie discutate în executiv.



Antena3.ro


×
Subiecte în articol: drepturi de autor proiect contribuţii
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close