Antena 3 CNN Economic Biz News Economia din Hong Kong a crescut cu 6,8% în 2010, ajutată de investiţiile chinezilor

Economia din Hong Kong a crescut cu 6,8% în 2010, ajutată de investiţiile chinezilor

Economia din Hong Kong a crescut cu 6,8% în 2010, ajutată de investiţiile chinezilor
23 Feb 2011   •   11:58

Economia Hong Kong a crescut cu 6,8 procente în 2010, după ce a beneficiat de legăturile de afaceri cu China. Cifrele au fost publicate ca parte a discursului secretarului financiar John Tsang cu privire la bugetul anual din Hong Kong.

Tsang a adăugat că se aşteaptă ca economia Hong Kong să se dezvolte cu 4-5 procente şi în acest an. Hong Kong a dezvăluit totodată şi măsurile prin care doreşte să încetinească inflaţia şi creşterea preţurilor, mai ales pe piaţa imobiliară, scrie BBC.

Analiştii spun că Hong Kong a beneficiat de creşterea numărului de vizitatori din China. Mulţi dintre aceştia ar fi fost atraşi de slăbiciunea dolarului din Hong Kong şi de taxele mici ale dobânzilor, ceea ce i-a determinat să cumpere produse mai ieftin şi să facă investiţii în imobiliare.

Preţurile proprietăţilor au crescut cu până la 60% de la începutul anului 2009, în Hong Kong. Pentru a încerca să domolească această creştere a preţurilor, Tsang a spus că Hong Kong-ul se va asigura că există o ofertă constantă de terenuri pentru cumpărare şi dezvoltare.

Promisiunea vine după ce guvernul a luat şi alte măsuri pentru a opri supra-încălzirea pieţei imobiliare. Cumpărătorii de proprietăţi au acum voie să împrumute doar 50% din preţul de achiziţie, faţă de 60% cât era până în prezent. Guvernul a impus şi o taxă de vânzare, unde proprietarii sunt nevoiţi să plătească până la 20% din valoarea imobilului dacă îl vând la mai puţin de doi ani de la achiziţie.

×
Subiecte în articol: hong kong
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close