Antena 3 CNN Economic Biz News Economia Germaniei va scădea în acest an cu 2,5%

Economia Germaniei va scădea în acest an cu 2,5%

Economia Germaniei va scădea în acest an cu 2,5%
Sursa foto: euro bani
22 Ian 2009   •   05:00

Germania prevede că economia sa va cunoaşte o scădere cu 2,5 procente în 2009, ceea ce ar fi cel mai prost indicator din istoria postbelică. Previziunea în coborâre este mult mai joasă decât estimarea anterioară ce se baza pe o creştere de 0,2%. Economia germană este responsabilă cu circa o treime din producţia din zona euro.
?Nu există precedent în istoria postbelică pentru un asemenea declin economic, pe care, din nefericire, trebuie să îl anunţăm?, declata ministrul Economiei, Michael Glos. Acesta estima că exporturile- factor principal al creşterii germane din ultimii ani- va scădea cu 8,9% în acest an. De asemenea, oficialul este de părere că rata şomajului va ajunge la 8,4%, de la 7,8 procente în 2008.
?Economia Germaniei se confruntă în acest an cu cele mai mari provocări de la unificare. Germania este integrată în economia globală chiar mai mult decât orice altă ţară industrializată?, a adăugat Glos.
Economia a intrat în recesiune în al treilea trimestru din 2008.
Biroul de statistică al Germaniei arăta că economia a crescut cu 1,3 procente în 2008, la jumătate faţă de anul precedent.

Antena3.ro

×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close