Antena 3 Economic Biz News Economia Marii Britanii ar putea creşte, anul acesta, cu 2,2%, iar cea a Franţei cu până la 1,5%

Economia Marii Britanii ar putea creşte, anul acesta, cu 2,2%, iar cea a Franţei cu până la 1,5%

03 Ian 2010   •   18:00
Economia Marii Britanii ar putea creşte, anul acesta, cu 2,2%, iar cea a Franţei cu până la 1,5%

Produsul Intern Brut (PIB) al Marii Britanii va creşte, anul acesta, cu circa 2,2%, potrivit unei estimări realizate de The Hongkong and Shanghai Banking Corporation (HSBC), cel mai mare grup bancar din lume.

Estimările sunt bazate pe o potenţială revenire uşoară a cheltuielilor populaţiei, relatează The Times.

Pe de altă parte, Trezoreria anticipează un avans economic de 1,25% anul acesta, în timp ce analiştii anticipează o creştere de doar 1,4% a economiei.

Tot în jurul acestei cifre se află şi o recentă estimare privind economia Franţei. Potrivit ministrului Bugetului, Eric Woerth, citat de publicaţia online Nouvelobs, aceasta ar putea creşte, în 2010, cu 1 - 1,5%. Bugetul a fost, însă, calculat pornind de la un avans al PIB de aproximativ 0,75%.

"Cred că avansul va fi între 1% şi 1,5%, chiar 1,5% dacă lucrurile merg cum trebuie. Nu am fost nici prea optimist şi nici pesimist când am stabilit bugetul", a declarat Woerth, la postul de radio Europe 1.

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close