Antena 3 CNN Economic Biz News Economia României îşi va reveni la nouă luni după cea din SUA

Economia României îşi va reveni la nouă luni după cea din SUA

Economia României îşi va reveni la nouă luni după cea din SUA
Sursa foto: Bani
04 Aug 2009   •   15:24

Economia românească îşi va reveni abia la nouă luni după cea din Statele Unite şi la cel puţin un trimestru după cea a Uniunii Europene.

Potrivit analiştilor citaţi de Financiarul, cel mai optimist scenariu prevede o creştere economică abia în primăvara anului viitor.

Săptămâna trecută, ministrul de Finanţe a anunţat că economia ţării noastre s-a contractat cu 8,6% şi dă semne că va continua să se deterioreze.

Economia României nu poate evolua independent de cea mondială. Potrivit analiştilor financiari, ţara noastră va reveni pe creştere la nouă luni după ce economia Statelor Unite ale Americii va da semne de revenire.

Cu toate acestea, analiştii spun că economia mondială dă deja semne bune. Există însă un decalaj de două trimestre între Uniunea Europeană şi Statele Unite, ceea ce face ca momentele ieşirii din criză să difere.

Ca urmare, specialiştii în domeniu spun că se aşteaptă la o creştere economică pentru România abia în trimestrul al treilea din 2010, iar exporturile ar putea fi o pârghie bună pentru stabilizarea economiei din România.

Până una alta însă, situaţia economică din ţara noastră nu este tocmai una roz. Ministerul de Finanţe a anunţat că, în trimestrul doi al acestui an, economia s-a contractat cu 8,6% sau chiar mai mult în perioada aprilie-iunie.

Din păcate, analiştii estimează că situatia economică va continua să se deterioreze în trimestrul trei, când se va contracta cu 9,3%.

Antena 3


×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close