Antena 3 CNN Economic Biz News Economia României va creşte în 2010 cu 1,3%, potrivit experţilor de la FMI (VIDEO)

Economia României va creşte în 2010 cu 1,3%, potrivit experţilor de la FMI (VIDEO)

Economia României va creşte în 2010 cu 1,3%, potrivit experţilor de la FMI (VIDEO)
16 Dec 2009   •   21:28

Economia României va creşte în 2010 cu 1,3%. Nu o spun analiştii, ci chiar experţii de la FMI. Precedenta estimare luată în calcul în proiectul de buget pentru anul viitor era de doar 0,5%. Experţii FMI, cei ai Comisiei Europene şi cei ai Băncii Mondiale s-au întâlnit cu preşedintele Traian Băsescu şi cu premierul şi miniştrii demişi.

"Cred că suntem una dintre ţările cărora nu le pasă de alegeri. Am luat măsuri dificile în timpul campaniei prezidenţiale care au fost surprinzatoare pentru toată lumea", a spus Băsescu în debutul întrunirii.

"Suntem persoane în care puteţi avea încredere", a adăugat şeful statului.

"Aşa cum le explicam şi colegilor dumneavostră, suntem fericiţi să vedem că există o evoluţie în ceea ce priveşte economia. Suntem mulţumiţi că în ciuda crizei politice aţi reuşit să faceţi câţiva paşi în ceea ce priveşte criza economică", a declarat la rândul său Paul Thompson, unul dintre reprezentanţii FMI.

Experţii FMI au fost şi la Palatul Victoria, unde s-au întâlnit cu premierul demis Emil Boc..

Experţii financiari discută cu autorităţile române pentru a pregăti ce-a de-a doua evaluare a acordului stand-by, care ar putea avea loc în luna ianuarie, după formarea unui nou guvern.

România trebuia să primească în această lună cea de-a treia tranşă a împrumutului, dar din cauza scandalurilor politice, bugetul pe anul 2010, principala condiţie cerută de FMI, nu a fost gata.



Antena 3


×
Subiecte în articol: FMI economie
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close