Antena 3 CNN Economic Biz News Economiştii britanici către regină: Cerem scuze, nu am văzut criza

Economiştii britanici către regină: Cerem scuze, nu am văzut criza

Economiştii britanici către regină: Cerem scuze, nu am văzut criza
Sursa foto: lire steline
27 Iul 2009   •   09:33

Un ziar britanic nota duminică că un grup de economişti de top şi-au cerut scuze de la regina Elizabeth II pentru că nu au reuşit să prevadă criza financiară. The Observer relata că o scrisoare a fost trimisă reginei, după ce aceasta a cerut, în timpul unei vizite la Academia de Economie din Londra, în noiembrie, să ştie de ce nimeni nu a anticipat criza economică.
Potrivit ziarului, scrisoarea susţine că şefii financiari care credeau că planurile lor de a manageria datorii riscante şi de a proteja sistemul financiar erau infailibile se fac vinovaţi de "vise aspiraţionale şi aroganţă?.
Printre semnatarii scrisorii de trei pagini se numără Tim Besley, mebru al comisiei de politică monetară a Băncii Angliei şi istoricul Peter Hennessy.
Conţinutul scrisorii a fost discutat la un seminar, în iunie, cu un grup de economişti, printre care Nick MacPherson, secretar al Trezoreriei, şi economistul şef de la Goldman Sachs - Jim O'Neill.

"Pe scurt, maiestatea voastră,eşecul de a prevedea intervalul de timp, mărimea şi severitatea crizei şi de a o înfrunta, deşi a avut multe cauze, a fost în principal un eşec al imaginaţiei colective a multor oameni străluciţi, atât din această ţară, cât şi la nivel internaţional, de a înţelege riscurile sistemului ca întreg," se arată.

Buckingham a refuzat să comenteze pe marginea corespondenţei.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: criza economica
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close