Antena 3 CNN Economic Biz News Edilii Capitalei combat criza cu flori, spaţii verzi şi cheltuieli de zeci de milioane de euro

Edilii Capitalei combat criza cu flori, spaţii verzi şi cheltuieli de zeci de milioane de euro

Edilii Capitalei combat criza cu flori, spaţii verzi şi cheltuieli de zeci de milioane de euro
Sursa foto: primari
17 Aug 2009   •   12:01

Primarul sectorului 6, Cristian Poteraş vrea să investească 47 de milioane de euro în amenajarea spaţiilor din subordinea sa, în vreme ce Primăria Generală propune ridicarea unei cruci de flori de 15 metri în piaţa Unirii.

Planurile de viitor ale primăriei sectorului 6 s-ar putea rezuma la un singur lucru: înverzirea cartierelor Militari şi Drumul Taberei. Pentru amenajarea peisagistică a zonelor, primăria va cheltui 47 de milioane de euro pe plante decorative şi gazon. 20 de milioane de euro vin din bugetul instituţiei, în vreme ce restul reprezintă împrumuturi nerambursabile europene. Oficialii primăriei sector 6 susţin că astfel de cheltuieli sunt menite să combată criza.

"În perioada de criză, obiectivul principal al Primăriei sectorului 6 îl reprezintă investiţiile. Astfel se deblochează un întreg circuit economic.", spune Mihai Anghel, consilierul primarului Cristian Poteraş, citat de Gândul.
Pe ce vor fi cheltuite, mai exact, cele 47 de milioane de euro: plantare de gazon, amenajarea trotoarelor, crearea mai multor parcări, amplasarea de plante agăţătoare la intersecţii sau amenajarea unor locuri de odihnă pentru pietoni.

Şi primăria Capitalei se pregăteşte pentru cheltuieli de înfrumuseţare a Bucureştiului. Mai exact, Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement vrea să instaleze o cruce din flori decorative înaltă de 15 metri şi formată din flori decorative. Monumentul în valoare de circa 70.000 de euro, va fi pus în Piaţa Unirii.
Antena3

×
Subiecte în articol: criza economica
Parteneri
Trandafir, bărbatul deghizat în femeie care a făcut ravagii în România
x close