Antena 3 CNN Economic Biz News El a ales România. Sergiu Moroianu - Mister Matematică

El a ales România. Sergiu Moroianu - Mister Matematică

El a ales România. Sergiu Moroianu - Mister Matematică
de O.P.    |    02 Aug 2012   •   12:11

În matematică, Massachussets Institute of Technology este vârful absolut. În 1999, din cei 90 de doctoranzi ai MIT, 8 erau din ţara noastră. Sergiu Moroianu (39 ani) este unul dintre ei. Cu un background educaţional remarcabil, ce include, pe lângă doctoratul obţinut la Boston, un master la École Polytechnique din Paris, două postdoctorate, unul la Hamburg, celălalt la Toulouse, matematicianul român este de găsit, astăzi, pe Calea Griviţei, la numărul 21.

Aici se află Institutul de Matematică „Simion Stoilow” al Academiei Române, pentru care a ales să revină acasă. Și tot aici, locul de unde vor prinde aripi, fără îndoială, noile idei şi idealuri ale acestui personaj cu totul spectaculos, prin nivelul de educaţie la care a ajuns la vârsta sa, prin rezultatele uluitoare pe care le-a avut dintotdeauna la matematică.

Povestea lui Sergiu Moroianu este una de spus acelor copii pentru care părinţii lor îşi doresc tot ce poate fi mai bun şi mai măreţ. Puteţi citi mai multe despre Sergiu, pe www.incomemagazine.ro

×
Subiecte în articol: mit
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close