Antena 3 CNN Economic Biz News Elena Udrea face achiziţii publice de 700.000 de euro, în plină criză economică

Elena Udrea face achiziţii publice de 700.000 de euro, în plină criză economică

Elena Udrea face achiziţii publice de 700.000 de euro, în plină criză economică
Sursa foto: udrea
15 Mai 2010   •   12:21

La Ministerul Dezvoltării Regionale achiziţiile pe bani publici se ţin lanţ pe timp de criză. Elena Udrea a scos la bătaie aproximativ 700.000 de euro, bani pe care i-a folosit pentru servicii de curierat rapid, servicii de curăţenie sau, pur şi simplu, pentru decorarea standului României de la Târgul de Turism din Berlin.

Din aprilie şi până acum, adică într-o lună şi jumătate, Ministerul Dezvoltării Regionale a pregătit nu mai puţin de 700.000 de euro pentru diverse achiziţii publice, potrivit ziarului Jurnalul Naţional. Asta în timp ce, preşedintele Românie anunţa măsuri drastice în ceea ce priveşte reducerea salariilor şi pensiilor.

Cu toate acestea, ministrul Elena Udrea n-a dat înapoi. Potrivit Jurnalului Naţional, în ultima lună, au fost publicate o serie de contracte oferite de ministerul Dezvoltării, unele prin atribuire, altele prin licitaţie, de peste 2,5 milioane de lei. La această sumă se adaugă 124.000 de euro fără TVA pentru achiziţia de carburanţi.

Ministerul are pregătiţi aproximativ 100.000 de euro pentru servicii de depozitare documente şi arhivare.

Ministerul Dezvoltării nu se uită la bani nici când vine vorba de curieratul rapid, fie el intern sau extern. Suma scoasă la bătaie - 34.000 de euro.

Generozitate maximă şi pentru standul Târgului de Turism de la Berlin, unde au fost alocate nu mai puţin de 200.000 de euro.

Tot Ministerul Dezvoltării şi Turismului finanţează parţial un contract de promovare şi publicitate pentru proiectul "Promovarea potenţialului turistic al judeţului Vâlcea". Valoarea estimată a contractului, fără TVA, este de peste 100.000 de euro. O parte din bani vor alocaţi pentru realizarea pliantelor, broşurilor şi pixurilor.

Şi Administraţia Prezidenţială a ieşit la cumpărături pe bani publici. Pe lângă covoraşele din fibră de bambus s-a încehiat şi un contract în valoare de aproape 400.000 de euro pentru carburanţi.

Aceiaşi instituţie a mai încheiat un contract pentru întreţinerea spaţiilor verzi din Curtea Palatului Cotroceni. Contractul, de peste 100.000 de lei, a fost câştigat de firma condusă de Ionuţ Olteanu, un apropiat al administraţiilor locale conduse de PDL.

Antena 3

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close