x close

Emil Boc: Ce se întâmplă acum în Europa va afecta România în 2012

de G.S.    |    01 Oct 2011   •   19:35
Emil Boc: Ce se întâmplă acum în Europa va afecta România în 2012 Foto: INTACT Images
Ce se întâmplă acum în Europa şi în lume vor afecta România în 2012, conform premierului Emil Boc. „Am spus acest lucru încă din luna iunie, când am observat o încetinire a ritmului exportului şi a comenzilor noi în industrie”, a adăugat Emil Boc, la Cluj-Napoca, conform Agerpres.

"Nokia este o consecinţă a acestei evoluţii din Europa şi din lume. Căutăm să reducem la minim acest efect, să atragem noi investitori şi să ne dezvoltăm investiţiile existente, astfel încât creşterea economică să nu mai fie afectată. Noi ne-am făcut restructurările interne în administraţie, în agenţii guvernamentale, sănătate, justiţie, în Codul Muncii şi asistenţa socială. Reformele mari, structurale, au fost făcute, ele trebuie doar să fie finalizate”, a declarat premierul.

"Acum trebuie să punem accent major pe fiecare loc de muncă din România. De aceea am decis să iau în coordonare directă Centrul pentru Promovarea Exportului şi Atragerea Investiţiilor Străine, să fac o monitorizare săptămânală şi să mă întâlnesc cu oamenii de acolo şi cu autorităţile locale, să văd unde sunt blocaje şi să rezolv. Acesta este cel mai important lucru de care mă voi ocupa de acum înainte”, a adăugat Boc.

Şeful Executivului a arătat şi că, în prezent, are un sprijin real pe ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, „un ajutor de nădejde” cu care se va ocupa „de susţinerea tuturor investiţiilor străine sau autohtone în România, fie că este vorba de capacităţi existente care îşi măresc producţia sau de atragerea unor noi investitori”.
 

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati