Antena 3 CNN Economic Biz News Emil Boc: Programul „Prima Casă“ continuă cu un plafon de 200 milioane de euro

Emil Boc: Programul „Prima Casă“ continuă cu un plafon de 200 milioane de euro

Emil Boc: Programul „Prima Casă“ continuă cu un plafon de 200 milioane de euro
Sursa foto: Foto: INTACT Images
15 Ian 2011   •   10:04

Programul Prima Casă reîncepe de săptămîna viitoare. Banii puşi la dispoziţie de către Guvern sunt însă mai puţini. Doar 200 de milioane de euro vor fi alocaţi anul acesta.

Iniţial au existat mai multe variante privind programul Prima Casă. Printre ele, şi cea a dublării plafonului rămas din primul şi al doilea program şi împărţirea riscului între stat şi băncile comerciale. Dar, fondurile la dispoziţie sunt limitate.

''Miercuri vom adopta Hotărârea de Guvern prin care vom stabili un plafon de 200 de milioane de euro pentru continuarea programului Prima Casă şi în anul 2011. După epuizarea acestuia, în funcţie de resursele existente, în raport cu celelalte priorităţi bugetare în materie de garanţii guvernamentale, vom mai extinde programul'', a declarat Emil Boc.

În acest moment, programul este blocat. Sunt 600 de dosare care au fost depuse la sfârşitul anului 2010 şi care aşteaptă un răspuns, dar şi bani.

''Vor putea fi acordate în continuare garanţii guvernamentale. Până în momentul de faţă au fost acordate 33.480 de garanţii guvernamentale, asta înseamnă că peste 33.000 de români au beneficiat de sprijinul statului pentru a-şi cumpăra o locuinţă sau a-şi construi de la zero o locuinţă'', a mai spus primul ministru.

Premierul Emil Boc a precizat şi faptul că la începutul lunii februarie va fi adoptată o ordonanţă de urgenţă pentru sprijinirea tinerilor întreprinzători, adică a acelora care sunt la prima afacere. Pentru aceasta, există deja un buget de cinci milioane de euro la Ministerul Economiei, iar alte cinci milioane vor fi acordate în a doua parte a anului.

 


×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close