Antena 3 CNN Economic Biz News Emil Boc: Vom găsi investiţii care să compenseze plecarea Nokia

Emil Boc: Vom găsi investiţii care să compenseze plecarea Nokia

Emil Boc: Vom găsi investiţii care să compenseze plecarea Nokia
Sursa foto: Foto: Agerpres
01 Oct 2011   •   17:30
Premierul Emil Boc a declarat sâmbătă, la Cluj, că producătorul Nokia a afirmat, fără echivoc, că autorităţile clujene nu au nicio vină în relocarea fabricii de la Jucu, conform Agerpres.

Premierul a adăugat că Executivul, în parteneriat cu autoritatea judeţeană, „va găsi investiţii care să vină la Cluj pentru a compensa plecarea companiei finlandeze”.

"Este o decizie pur administrativă, managerială, de profit a companiei Nokia, ce ţine de o competitivitate şi de evoluţia gloablă din domeniu. Va trebui să acceptăm acest lucru, că apare o asemenea competiţie şi noi, la rândul nostru, să profităm de alte ocazii pentru a aduce investiţii de altă factură în România şi la Cluj”, a spus premierul.

Şeful Executivului a recomandat angajaţilor Nokia care vor fi disponibilizaţi să negocieze corect, pentru că au baza legală, forma de despăgubire şi de ajutor după închiderea fabricii.

"Am primit asigurări de la Nokia că până la 31 decembrie se va continua producţia. Urmează ca pentru cel puţin trei luni să se asigure salarii compensatorii, dar depinde de puterea de negociere a sindicatelor şi de clauzele din contract, clauze pe care nu le cunosc în detaliu”, a spus Boc.



×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close