Antena 3 CNN Economic Biz News Emil Boc: Vom termina la timp legea salarizării unice (VIDEO)

Emil Boc: Vom termina la timp legea salarizării unice (VIDEO)

Emil Boc: Vom termina la timp legea salarizării unice (VIDEO)
Sursa foto: sindicalisti
20 Mai 2009   •   12:33

Premierul Emil Boc a participat la discuţiile legate de salarizarea unică pentru bugetari care au avut loc la ministerul Muncii.

?Vrem să mergem până la capăt cu legea salarizării unice. Sunt discuţii intense. Am văzut implicare din partea tuturor. Cred că vom termina la timp această lege?, a spus premierul.

"Am vrut să transmit membrilor Grupului de lucru că am discutat în Guvern propunerile anunţate şi formulate de ei privind posibilitatea de a avea pentru anumite structuri legi separate. Punctul de vedere al meu şi al ministrului Marian Sârbu este că avem nevoie de o singură lege".

?Aşteptăm rodul negocierilor care au loc şi apoi vom decide forma finală a legii. Această lege nu este pentru persoane individuale, ci pentru întregul stat, a dăugat primul ministru.

Pe de altă parte, sindicaliştii nu s-au arătat mulţumiţi de rezultatele negocierilor. Anton Hadăr, liderul sindicaliştilor, susţine că discuţiile de azi au fost total neproductive. ?Nu vom accepta condiţiile impuse de guvernanţi?, a aspus acesta.

?Premierul a venit să spună că vrea să facă această lege pănă pe 20 iunie. Astăzi ne-am chinuit să inserăm în lege funcţiile de conducere?, a adăugat reprezentantul sindicaliştilor.

Următoarea discuţie dintre sindicalişti şi Guvern va avea loc marţea viitoare.

Vineri, premierul Emil Boc a declarat la Cluj, că legea salarizării unice a bugetarilor va fi una fără excepţii şi fără privilegii, pentru toţi cei plătiţi din bani publici.

Sindicaliştii şi membrii Guvernului s-au aşezat miercuri, din nou, la masa discuţiilor pentru a dezbate sistemul unic de salarizare.
La întâlnirea de săptămâna trecută, în grupul de lucru pentru elaborarea acestei legi s-a stabilit că raportul dintre salariul minim şi cel maxim din sectorul bugetar să fie de 1 la 15.
Totodată, nivelul sporurilor va fi limitat la 30 de procente din salariul de bază. La ultima şedinţă a Executivului, a existat o propunere ca în 11 instituţii de stat, finanţate integral din venituri proprii, să nu se aplice legea salarizării unice.
Guvernul a respins însă această idee, pentru a nu exista discriminări. Legea unică a salarizării, care trebuie.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: sindicalisti guvern discutie
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close