Antena 3 CNN Economic Biz News Este cea mai bogată ţară din Europa, iar românii sunt din ce în ce mai tentaţi să emigreze aici. Ce avantaje are

Este cea mai bogată ţară din Europa, iar românii sunt din ce în ce mai tentaţi să emigreze aici. Ce avantaje are

Este cea mai bogată ţară din Europa, iar românii sunt din ce în ce mai tentaţi să emigreze aici. Ce avantaje are
de O.P.    |    12 Noi 2012   •   07:52

Nu a fost afectată prea mult de dezastrul financiar care a lovit întreaga Uniune Europeană şi asta pentru că nu este un stat mebru al UE. Însă exporturile şi o economie puternică au făcut din acest stat unul din cele mai bogate din lume.

Norvegia s-a bucurat şi se bucură în continuare de cele mai constante şi durabile creşteri economice, iar resursele sale sunt exploatate raţional aducând numeroşi investitori străini.

Din ce în ce mai mulţi români văd Norvegia ca pe ţara în care se pot realiza din punct de vedere profesional, aşa că dacă doriţi să mergeţi să lucraţi în această ţară, iată ce trebuie să ştiţi:


Distanţa București - Oslo este de 2850 km dacă mergeți spre exemplu prin Ungaria, Slovacia, Cehia, Germania și Danemarca, această variantă implicând călătoria cu feribotul din Danemarca până în Norvegia. 
Feribotul operat de Color Line care pleacă din Danemarca - Hirtshals ajunge în Norvegia - Larvik în 3 ore și 45 de minute și are 14 curse săptămânale.

O alternativă ar fi să mergeți din Danemarca către Norvegia prin Suedia, în acest fel evitând feribotul. Traseul este de aproximativ 3150 km și se merge pe podul "Oresund" dinspre Danemarca - Copenhaga spre Suedia - Malmö. Acesta este cel mai lung pod rutier și feroviar din Europa (7845 m). Se percepe taxă pentru trecerea pe pod, în jur de 43 de euro pentru o mașină normală.

Dacă vreţi să vă găsiţi o locuinţă:

Găsirea unui apartament sau a unei case de închiriat în Norvegia este un proces care poate dura mai mult decât ne dorim. Desigur totul depinde de locație și de bugetul disponibil, dar de cele mai multe ori cererea este mai mare decât oferta așa că proprietarii au de unde să aleagă deci așteptările lor cresc.
 
Cele mai cunoscute modalități de a găsi o locuință sunt:
  • Prin prieteni sau cunoscuți
  • Site-uri pe internet și ziare (Aftenposten)
  • Contactarea agențiilor imobiliare
  • Publicarea unui anunț online, în care specificați că sunteți în căutarea unei locuințe.
  • Preţurile unui spaţiu închiriat variază. Astfel, un subsol locuibil al unui apartament în zona Oslo costă în jur de 6 500 NOK/ lună (aproximativ 4 000 RON), iar un apartament cu un dormitor pornește de la 8 500 NOK/ lună ( aproximativ 5 300 RON).  La o suprafață locuibilă mai mare și o zonă mai centrală, chiria va fi bineînțeles mai mare.

    Cum puteţi să vă găsiţi un loc de muncă, dar şi cum diferă sistemul educaţional şi medical faţă de cel din România, aflaţi aici.

    ×
    Parteneri
    Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
    x close