Antena 3 CNN Economic Biz News Este cel mai bine PĂZIT loc de la noi din ţară. Trebuie să treci de cititorul de retină pentru a intra acolo

Este cel mai bine PĂZIT loc de la noi din ţară. Trebuie să treci de cititorul de retină pentru a intra acolo

Este cel mai bine PĂZIT loc de la noi din ţară. Trebuie să treci de cititorul de retină pentru a intra acolo
de O.P.    |    04 Sep 2013   •   11:53

Probabil aţi văzut în filmele americane cu spioni că intrarea în cele mai periculoase sau secrete locuri se făcea prin măsuri speciale. Un număr limitat de oameni avea accesul pentru a intra în încăperea respectivă, iar aceştia trebuiau să treacă prin mai multe filtre, ultimul fiind cititorul de retină.

Un astfel de loc SF există şi în România, iar specialiştii spun că dincolo de acele uşi se află cel mai bine păzit secret al ţării noastre.

Este vorba despre camera de comandă a Dispecerului Energetic Naţional, cel mai important loc din sistemul care alimentează cu energie România."În Dispecerul Energetic Naţional (DEN) se lucrează 24 din 24 de ore, în ture de câte 6 ore. De ce atât de putin? Pentru că aceasta este durata în care concentrarea oamenilor este la capacitate maximă. Apoi încep să obosească. Totul se conduce în timp real. Acesta este vârful piramidei sistemului energetic, creierul sistemului“, spune Octavian Lohan, omul care se află la conducerea DEN din 1999.

Clădirea se află la câţiva paşi de Piaţa Universităţii, iar dacă o vezi din exterior nu prea îţi vine să crezi că există aşa ceva înăuntrul ei. Oamenii care lucrează acolo trebuie să treacă în fiecare zi de cititorul retinei pentru a putea începe lucrul, altfel spus, accesul este restricţionat 100% în afara celor care sunt însărcinaţi să lucreze acolo.



×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close