Antena 3 CNN Economic Biz News Euro a atins un nou MAXIM ISTORIC. Vezi cursul anunţat de BNR

Euro a atins un nou MAXIM ISTORIC. Vezi cursul anunţat de BNR

Euro a atins un nou MAXIM ISTORIC. Vezi cursul anunţat de BNR
Sursa foto: Foto: ibtimes.com
30 Apr 2012   •   13:09

Euro a ajuns la un nou record istoric faţă de leu. BNR a anunţat un curs de referinţă de 4,3970 lei/euro, în creştere cu 2,23 bani faţă de vineri.  Potrivit dealerilor, banca centrală a continuat să intervină indirect pentru a evita o depreciere mai mare.

Precedentul recordul istoric a fost atins în 19 martie, când rata de schimb s-a plasat la 4,3794 lei/euro.

În cazul dolarului, cursul de referinţă a crescut cu 1,66 bani, la 3,3240 lei/dolar.

Pentru francul elveţian, BNR a anunţat un curs cu 1,77 bani mai mare, de 3,6593 lei/franc, atingând cel mai ridicat nivel din 5 septembrie când fusese cotat cotat la 3,8133 lei.

Piaţa va rămâne tensionată până la anunţarea planurilor noului Guvern

Economistul  ING Bank, Vlad Muscalu, consideră că piaţa va rămâne tensionată,până în momentul în care planurile noului Guvern vor deveni mai clare.


"Volatilitatea ar putea persista dincolo de aceste clarificări, în cazul în care noul executiv reduce atenţia acordată disciplinei fiscale. Riscurile asociate unui asemenea scenariu par semnificative, dacă luam în considerare planurile prezentate în trecut de fosta opoziţie şi că aceasta s-ar putea să fie nevoită să dovedească că reprezintă opusul guvernelor precedente, care au redus cheltuielile publice şi au majorat taxe", se arată într-un raport al băncii citat de Mediafax.









×
Subiecte în articol: curs euro euro moneda europeana BNR
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close