Antena 3 CNN Economic Biz News Euro, la cel mai mic nivel din ultimii patru ani

Euro, la cel mai mic nivel din ultimii patru ani

Euro, la cel mai mic nivel din ultimii patru ani
Sursa foto: euro
17 Mai 2010   •   13:09

Cursul euro a coborât, luni, la cel mai redus nivel din ultimii patru ani - 1,2306 dolari. Investitorii continuă să fie îngrijoraţi de datoriile uriaşe ale unor ţări din zona euro, cum sunt Grecia, Portugalia şi Spania. Cancelarul german Angela Merkel a avertizat că Uniunea Europeană trebuie să găsească o soluţie la diferenţele economice majore între ţările care folosesc moneda comună.

După ce a scăzut continuu săptămâna trecută, cursul monedei euro a coborât din nou, luni dimineaţă, până a atins nivelul din aprilie 2006. Miniştrii de finanţe din zona euro vor încerca la Bruxelles, să găsească o soluţie pentru a opri prăbuşirea. Ultimele zile au adus noi declaraţii alarmante pentru investitori. Consilierul economic al preşedintelui Obama a vorbit de ?dezintegrarea? zonei euro. Preşedintele Băncii Centrale Europene a declarat că situaţia de pe pieţele financiare este ?cea mai gravă de la sfârşitul celui de-al doilea război mondial?. Cancelarul Angela Merkel a avertizat că ajutorul financiar de urgenţă acordat Greciei nu a rezolvat nici pe departe problemele de fond din zona euro.

?Nu am reuşit decât să câştigăm timp, ca să putem face ordine în diferenţele dintre ţările zonei euro, din punct de vedere al competitivităţii şi al echilibrului bugetar? a spus Merkel.

În acest timp, premierul grec George Papandreou nu a exclus acţiuni în justiţie împotriva unor bănci americane care, în opinia sa, au contribuit la creşterea datoriilor Greciei.

?Ştiu că există anchete similare în mai multe ţări şi în Statele Unite. Şi, într-adevăr, în ce priveşte sectorul financiar, se vorbeşte de fraude şi lipsă de transparenţă. Ei au o mare răspundere în această privinţă? a spus primul ministru.

Papandreou a subliniat că grecii sunt un popor muncitor şi cu simţ de răspundere, deşi unele voci au încercat să dea vina doar pe ei pentru criză.

Antena 3

×
Subiecte în articol: euro dolar
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close