Antena 3 CNN Economic Biz News Euro s-a depreciat în faţa dolarului american, atingând un nou minim al ultimelor 14 luni

Euro s-a depreciat în faţa dolarului american, atingând un nou minim al ultimelor 14 luni

Euro s-a depreciat în faţa dolarului american, atingând un nou minim al ultimelor 14 luni
14 Mai 2010   •   13:00

Moneda unică europeană a înregistrat, vineri, o depreciere semnificativă în faţa dolarului american, ajungând la un nou minim al ultimelor 14 luni. Potrivit Reuters, deprecierea vine în contextul intensificării îngrijorărilor că măsurile fiscale de austeritate adoptate de statele din zona euro vor frâna revenirea economiei din regiune şi vor provoca turbulenţe sociale.

Euro era tranzacţionat, până la ora 8:20 GMT, la 1,2503 de dolari pentru o unitate, acesta fiind cel mai redus nivel după martie 2009. De la începutul anului, moneda europeană a pierdut peste 12% din valoare în faţa dolarului american.

În cursul aceste săptămâni, euro s-a aflat sub presiune după ce atenţia investitorilor s-a schimbat de la pachetul de ajutor de 750 de miliarde de euro, stabilit de statele din zona euro şi Fondul Monetar Internaţional, la impactul pe care îl poate avea asupra economiei înăsprirea politicii fiscale.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: euro depreciere dolar masuri fiscale
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close