Antena 3 CNN Economic Biz News Euro sare oficial de 4,28 lei şi atinge maximul ultimelor şapte luni

Euro sare oficial de 4,28 lei şi atinge maximul ultimelor şapte luni

Euro sare oficial de 4,28 lei şi atinge maximul ultimelor şapte luni
25 Iun 2010   •   11:47

La scurt timp după ce judecătorii Curţii Constituţionale au încheiat şedinţa în care dezbăteau legile de austeritate, cursul valutar pe piaţa interbancară a avut fluctuaţii semnificative.

Cotaţiile monedei naţionale au crescut brusc peste 4,26 lei/euro, după ce Curtea Constituţională a hotărât că unele dintre măsurile de austeritate aduse de Guvern nu sunt constituţionale. În jurul orei 11.30, moneda europeană a crescut pe piaţa interbancară cu 4 bani, cursul ajungând la 4,2685 lei/euro. Apoi, în jurul orei 11.55, euro se tranzacţiona cu 4,2593 lei. Aproape de ora 12, euro se tranzacţiona cu 4,2763 lei. Aproape de ora 13.00, euro valora 4,2853 lei. BNR a publicat o referinţă de 4,2808 lei/euro, cel mai ridicat nivel din ultimele şapte luni.

Consilierul BNR, Adrian Vasilescu se declară optimist în ceea ce priveşte evoluţia cursului valutar. ?Nu cred să crească mai mult decât atât?, dar evoluţia depinde atât de hotărârile Guvernului, cât şi de cele ale Fondului Monetar Internaţional. Vasilescu spune că este posibil ca BNR să intervină pe piaţă pentru a susţine cursul, dar această măsură ţine de oportunitate.

 

"Este o ştire negativă, pentru că legile se întorc în Parlament pentru modificare şi votare, ceea ce o să întârzie aplicarea lor. Volume transferate au crescut substanţial după anunţ, de la 12 milioane de euro la 45 milioane de euro", a declarat dealerul unei bănci, potrivit Mediafax.

Judecătorii Curţii Constituţionale au decis că prevederile referitoare la pensiile magistraţilor sunt neconstituţionale, în timp ce în cazul altor categorii prevederile legale sunt interpretabile, însă nu se impune reglementarea lor în Parlament.

Foto: www.tradertech.com

Antena3.ro



 

×
Subiecte în articol: euro CURS
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close