Antena 3 CNN Economic Biz News EUROINVENT, cel mai mare salon de invenții din Europa de Sud-Est, la Iași

EUROINVENT, cel mai mare salon de invenții din Europa de Sud-Est, la Iași

EUROINVENT, cel mai mare salon de invenții din Europa de Sud-Est, la Iași
17 Mai 2016   •   12:20

Cel mai mare salon de invenții din Europa de Sud-Est, EUROINVENT, își va deschide oficial porțile pe 20 mai, la ora 11,00, la Palas Iași. 

„Vineri și sâmbătă (20 și 21 mai) publicul și specialiștii vor putea vedea peste 500 de creații din 42 de țări, din toate domeniile: de la autovehicule la software, de la cosmetice la nano-tehnologii, invenții și cercetări care se vor întrece pentru a lua marile premii puse la bătaie de organizatori”, explică asist.univ.dr.ing. Andrei Victor Sandu de la Universitatea Tehnică ”Gh. Asachi” și președinte al Forumului Inventatorilor Români. EUROINVENT este un eveniment european de elită în domeniul inovării și cercetării, singurul din România care se desfășoară cu sprijinul IFIA (International Federation of Inventors' Associations) și WIIPA (World Inventions Intellectual Property Associations).

EUROINVENT promovează creativitatea românească în context european, și a celei europene în context internațional, prin expunerea contribuțiilor instituțiilor academice, a institutelor de cercetare, dar și a inventatorilor individuali.

În cadrul acestui eveniment, foarte important pentru inovare și cercetare, Fundația Dan Voiculescu, prin intermediul Senatului Științific, va acorda un premiu de excelență pentru cea mai bună invenție/inovație în valoare de 10.000 de lei.

„De mai bine de 20 de ani, FDVDR susține cercetarea și inovația din România. Iar lucrurile pe care le-am realizat până acum ar putea constitui un autentic motiv de mândrie. Prin Senatul Științific încercăm să mergem și mai departe, oferind cadrul în care inteligența, creativitatea unor oameni remarcabili să se manifeste fertil. E modul în care înțelegem noi, la FDVDR, să participăm la devoltarea României. Anul acesta, la Iași, ne bucurăm să fim alături de cei mai buni inventatori români și să putem oferi celei mai bune lucrări pe care o vom găsi acolo un important premiu, de 10.000 de lei. Iar premiul pe care îl acordăm nu trebuie privit ca o răsplată, pur și simplu, a unei invenții, ci un mod de a susține și încuraja o viziune. E ceea ce facem constant la FDVDR.” a declarat doamna Trisi Cristea, director general al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

La prima sa ediție, în cadrul Euroinvent au expus inventatori și cercetători din 6 țări, care au etalat peste 150 de invenții. În 2014, salonul ieșean de inventică expunea peste 400 de invenții, cercetări și cărți din peste 20 de țări. Anul acesta numărul lucrărilor inventatorilor și cercetătorilor din întreaga lume va depăși pragul de 500.

Sub auspiciile EUROINVENT se vor desfăşura următoarele evenimente:

1.  Inventions and Research Exhibition

2.  International Conference on Innovative Research - ICIR

3.  Technical-Scientifical, Artistic and Literary Book Salon

4.  European Visual Art Exhibition

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close