Antena 3 CNN Economic Biz News Europa, "ÎNJUNGHIATĂ" pe la spate. Ţara pe care a încercat să o ajute i-a dat o lovitură care ne va costa pe toţi

Europa, "ÎNJUNGHIATĂ" pe la spate. Ţara pe care a încercat să o ajute i-a dat o lovitură care ne va costa pe toţi

Europa, "ÎNJUNGHIATĂ" pe la spate. Ţara pe care a încercat să o ajute i-a dat o lovitură care ne va costa pe toţi
de O.P.    |    08 Apr 2013   •   11:00

Săptămâna s-a încheiat în termeni nu prea buni pentru moneda unică, însă weekendul a fost unul de-a dreptul tumultuos. Portugalia, care se luptă din răsputeri să iasă din colapsul financiar tocmai a anunţat că NU va adopta măsurile de austeritate pe care FMI şi CE le-au impus.

Potrivit membrilor guvernului portughez "tăierea indemnizaţiilor şi salariilor din rândul bugetarilor nu ar fi o metodă dreaptă faţă de populaţie. Aşa că trebuie găsită altă soluţie".

Analiştii financiari vorbesc din nou despre o "iarnă siberiană" a creşterii economice, care, va îngheţa în apropierea cifrei de 0%. În acest sens, tot analiştii vorbesc şi despre o poziţie din ce în ce mai înstrăinată a Germaniei, care nu mai vede cu ochi buni salvarea statelor aflate în groapa falimentului.

Astfel, putem face un rezumat al celor întâmplate în ultimele zile: este nebunie pe pieţele din Japonia, creşterea monedei economice a fost stopată brusc, iar Portugalia vine să dea Uniunii Europene lecţia "de constituţionalitate": măsurile de austeritate nu sunt meritate de poporul portughez.







×
Subiecte în articol: masuri austeritate
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close