x close

Eurostat, veşti bune pentru zona euro: Declinul preţurilor de consum s-a oprit!

de A.M.P    |    30 Oct 2015   •   13:19
Eurostat, veşti bune pentru zona euro: Declinul preţurilor de consum s-a oprit! 482 Foto:newschannel.ro

Declinul preţurilor de consum din zona euro s-a oprit în octombrie, după scăderea de 0,1% înregistrată în una precedentă, în condiţiile în care Banca Centrală Europeană (BCE) pregăteşte noi măsuri de stimulare a economiei regiunii, potrivit datelor publicate vineri de Eurostat, citate de Bloomberg.
   
Inflaţia din zona euro a atins nivelul zero în această lună, fiind conformă cu aşteptările analiştilor.
   
Rata şomajului din uniunea monetară a scăzut la 10,8% în septembrie, de la un nivel revizuit de 10,9% consemnat în august, a anunţat Eusrostat într-un raport separat.
   
Preşedintele BCE, Mario Draghi, a sugerat la cea mai recentă şedinţă de politică monetară că instituţia ar putea lua noi măsuri de stimulare a economiei în luna decembrie.
   
El a arătat că cererea internă rămâne solidă, dar există riscuri pentru economie şi inflaţie, generate de încetinirea creşterii în statele emergente, aprecierea euro şi scăderea cotaţiilor petrolului.
   
Pentru a readuce inflaţia aproape de ţinta oficială de aproape 2%, BCE a lansat în martie un program de achiziţii de active în valoare totală de 1.100 miliarde de euro.
   
Şase luni mai târziu, BCE a estimat că inflaţia va accelera la 1,7% în 2017, dar riscurile ca prognoza să fie prea optimistă s-au amplificat.
 

Citeşte mai multe despre:

Eurostat zona euro petrol Europa
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati