Antena 3 CNN Economic Biz News EXCLUSIV. Lipsesc aproximativ 10 miliarde lei din bugetul pe 2018

EXCLUSIV. Lipsesc aproximativ 10 miliarde lei din bugetul pe 2018

EXCLUSIV. Lipsesc aproximativ 10 miliarde lei din bugetul pe 2018
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    09 Dec 2017   •   11:29

Aproximativ 10 miliarde lei lipsesc din bugetul țării pe anul 2018, spune Consiliul fiscal. Informația a fost dezvăluită, în excusivitate, sâmbătă, la emisiunea Income, de la Antena 3.

Consilul Fiscal avertizează, într-o opinie transmisă pe marginea proiectului de buget pe anul viitor, că veniturile din TVA sunt supraevaluate cu aproape patru miliarde de lei, iar cele din asistența socială, subdimensionate cu aproape aceeași sumă.

În plus, în buget sunt prevăzute venituri excepționale de peste două miliarde de lei, a căror realizare este improbabilă.

”Aș spune că e un buget foarte optimist”, a apreciat președintele Consiliului fiscal, Ionuț Dumitru, sâmbătă, la emisiunea Income, de la Antena 3.

”Toate acestea indică drept extrem de probabilă eventualitatea unui deficit care să depășească semnificativ ținta asumată și deci nivelul de referință de 3% din PIB aferent brațului corectiv al Pactului de Stabilitate și Creștere și, pe cale de consecință, nevoia de măsuri discreționare suplimentare de natura veniturilor și/sau de reduceri de cheltuieli pentru menținerea deficitului bugetar la nivelul țintei asumate, deja neadecvate din perspectiva regulilor fiscale naționale și europene”, potrivit Consiliului fiscal.

×
Subiecte în articol: buget
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close