Antena 3 Economic Biz News Exemplul Europei: Germania taie 10 miliarde de euro din buget până în 2016

Exemplul Europei: Germania taie 10 miliarde de euro din buget până în 2016

24 Mai 2010   •   17:46
Exemplul Europei: Germania taie 10 miliarde de euro din buget până în 2016
Sursa foto: germania

Germania va reduce cheltuielile bugetare cu 10 miliarde de euro pe an până în 2016, pentru a fi un exemplu pentru celelalte state din zona euro şi a respecta prevederile Constituţiei referitoare la deficitul bugetar, informează Financial Times.

Potrivit guvernului, aceste reduceri ar putea fi obţinute prin majorarea taxelor şi prin reducerea cheltuielilor, neţinându-se cont de promisiunile anterioare ale coaliţiei guvernamentale de aducere a reducerilor la un punct central în cadrul programului de guvernare.

Publicaţia anunţă că guvernul de la Berlin va lua în calcul, în primul rând, reducerea subvenţiilor acordate landurilor şi eliminarea scutirilor de taxe şi a alocaţiilor.

Într-un interviu acordat Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, ministrul german de Finanţe, Wolfgang Schäuble, a declarat că s-ar putea recurge la diminuarea alocaţiilor pentru şomeri şi a celor sociale pentru a se economisi. Însă propunerile lui Wolfgang Schäuble nu sunt aprobate de opoziţia social-democrată, liderul SPD, Sigmar Gabriel, care propune majorarea taxelor pentru bancherii şi speculatorii care au iniţiat criza.

Planul de economii al guvernului german prevede diminuarea deficitului bugetar de la peste 5% procente din Produsul Intern Brut la 3% din PIB, limita prevăzută în Pactul de stabilitate, până în 2013. Mai mult, datorită acestui plan va fi respectată Constituţia Germaniei, care cere reducerea deficitului structural la 0,35 procente din PIB până în 2016.

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close