Antena 3 CNN Economic Biz News Experţii economici avertizează: România ar putea fi afectată de al doilea val de criză

Experţii economici avertizează: România ar putea fi afectată de al doilea val de criză

Experţii economici avertizează: România ar putea fi afectată de al doilea val de criză
Sursa foto: Foto: Agerpres
24 Sep 2011   •   09:25

România ar putea fi afectată de al doilea val de criză, atrage atenţia Consilierul Guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu. Şi reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu, are aceleaşi temeri. Experţii susţin că nu s-a mai întâmplat niciodată în istorie ca economia să fie zguduită de  recesiune de două ori într-un interval atât de scurt.

Adrian Vasilescu avertizează că românii trebuie să fie pregătiţi şi să taie şi mai mult din cheltuieli, pentru că va veni şi un al doilea val de criză. "Se stinge criza, dar intram în această eră a turbulenţelor, asta înseamnă că trebuie să vă legaţi centurile de siguranţă. Nu o sa mai cumpărăm plasme după plasme, cum s-au repezit când au dat credit cu buletinul", avertizează Vasilescu.

Şase dintre băncile greceşti retrogradate activează şi pe piaţa din România. Nici băncile-mamă, nici băncile centrale nu îşi permit să mai treacă încă o dată printr-un asemenea travaliu în cazul în care alt val de clienţi români va descoperi că nu poate sau nu vrea să-şi mai plătească ratele.

"Când au avut probleme cu capitalul, Banca Naţională a facut apel la mamele lor din Grecia şi cu toate probleme lor au venit şi au completat capitalul aici pentru că, pentru ei, aici este o oază de stabilitate, până la urmă, şi un teritoriu de refugiu", explică Consilierul Guvernatorului BNR.

Bursele vest-europene au închis sesiunea cu până la 1,8%, în condiţiile în care investitorii aşteaptă noi semnale că liderii politici vor lua măsuri pentru prevenirea unei crize financiare


×
Subiecte în articol: Adrian Vasilescu economie FMI
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close