Antena 3 CNN Economic Biz News Fabrica de camioane Roman va produce tractorul de 9.000 euro pentru ţările calde

Fabrica de camioane Roman va produce tractorul de 9.000 euro pentru ţările calde

Fabrica de camioane Roman va produce tractorul de 9.000 euro pentru ţările calde
12 Noi 2008   •   13:09

Miliardarul Ioan Neculaie se laudă că săptămâna viitoare va scoate la vânzare un nou tip de tractor care va costa 9.000 de euro. Aceasta în condiţiile în care uzina de profil de la Braşov îşi trăieşte ultimele clipe, după închiderea sa, urmare a datoriilor şi a unor privatizări ce urmăreau profitul imobiliar şi nu dezvoltarea industrială. Ioan Neculaie, care este şi patron al platformei industriale Roman, a anunţat că primul său tractor va ieşi pe poarta fabricii săptămâna viitoare.
Uzina cunoscută până acum mai mult pentru producţia de autocamioane şi autobuze va scoate în câteva zile şi primul model- ?un tractor pentru ţările calde, că nu are cabină sau parbriz, ci doar un parasolar. Altfel, este un tractor care corespunde în totalitate tuturor standardelor?, explicat Neculaie, citat de Evenimentul Zilei.
Patronul de la Roman s-a lăudat că are deja comenzi, din partea unui investitor austriac, pentru 600 de tractoare. ?Ăsta care-l facem noi, U650, iese la vreo 9.000 de euro bucata. Mai jos de atât nu se poate?, a declarat miliardarul. În ceea ce priveşte cererea de tractoare, Ioan Neculaie nu-şi face probleme prea mari pentru că există clienţi atât pe piaţa internă, cât şi pe cea externă. ?Acum că afacerile imobiliare s-au dus dracului, din partea mea n-au decât să rămână acolo. Eu zic că e momentul să ne concentrăm pe producţie. Numai în România e nevoie de 280.000 de tractoare, am unde să le vând?, conchide Ioan Neculaie.
În acelaşi oraş, un alt investitor produce în serie mică tractoare pentru cei care deţin pâmă la 20 de hectare. 19 modele de tractoare, cu preţuri ce pleacă de la 4-5 mii de euro pentru modelul de 25 cai putere până la 17.000 euro.
În acelaşi timp, fosta fabrică Tractorul, a devenit terenul pentru o investiţie imobiliară al unui SRL.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: export Ioan Neculaie
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close